A  Szentendre és Vidéke Praxisközösség hét praxisa – Szentendrén dr. Hasitz Ágnes, dr. Rácz Katalin, dr. Gombás Katalin, dr. Szente Szilvia és dr. Bartha Zsolt, Budakalászon dr. Gál Katalin, Csobánkán dr. Kollár László gyermekorvos, Pilisszentlászlón dr. Bartha Zsolt és Szigetmonostoron dr. Kondor Andrea – 34 szakemberrel együtt korszerű, többletszolgáltatásokat nyújtó ellátást szeretne biztosítani a pacienseinek. Ezen kívül magas színvonalú, megelőző programokat is szervezünk, például személyre szabott prevenciós rendelést, alvási apnoe szűrést, stresszkezelő tréninget és mozgásterápiás klubok is létre jönnek. Célzott tanácsadást tartunk az életmódbeli rizikóállapottal, krónikus betegséggel élőknek is. A két éves, uniós pénzből finanszírozott programot számos nagyrendezvény kíséri, ezekről a facebook oldalon is hírt adunk.  

Mit nyújt a Praxisközösség? 

Mottónk: a megelőzés!
Már amikor megfogant a gondolat, hogy praxisközösség jöjjön létre a térségben, az a vágy vezérelte a benne részt vevő orvosokat, hogy mindenkivel megértessék: a civilizációs betegségek, a cukorbetegség, a rák, a szív- és érrendszeri betegségek általában nem váratlanul, a génjeinkben meglapulva csapnak le ránk.

Sajnos, többnyire rajtunk múlik, hogy felébresztjük-e az alvó oroszlánt, az öröklött hajlamot. 
Valójában a legtöbben tudjuk, hogy sokat kellene mozogni, jó volna lefogyni, a dohányzás és az alkohol káros, és sokkal egészségesebb stressz mentes életet élni, mint folyton idegeskedni. Csak persze más az elmélet és gyakorlat. Nyilván nehéz a finom, de kalóriadús magyar konyháról saláták fogyasztására átállni, minden cél és ok nélkül senki nem gyalogol szívesen napi 7-8 km-t, csak mert ezt ajánlja a WHO vagy a háziorvosunk. Nem beszélve a stresszről, amit lehetetlen elkerülni, sokszor nem is érthető ez az ajánlás, hogy kevesebb stressz legyen az életünkben.

Éppen ezekben a nehezen átállítható szokásokban segít a praxisközösség a plusz szolgáltatások megszervezésével. Arról van szó – és tulajdonképpen az egész programnak ez a lényege –, hogy azok a praxisközösség orvosaihoz tartozó páciensek, akik szeretnének belevágni az életmódváltásba, de egyedül nem jártak sikerrel, ezt most szakemberek támogatásával próbálhatják meg.

Plusz szolgáltatások  

 • Williams ÉletKészség tréning Dr.Stauder Adriennel  
 • Pszichológiai tanácsadás  Garai Nikoletta pszichológus segítségével
 • Stresszoldó jóga Lengyel Krisztinával 
 • Nordic walking tanfolyam Lengyel Krisztinával 
 • Dohányzásról leszoktató program dr. Gombás Katalinnal
 • Alvási apnoé szűrés Dr. Gombás Katalinnal és Dr. Hasitz Ágnessel
 • Diabétesz klub Dr. Hasitz Ágnes vezetésével
 • Egyéni és csoportos gyógytorna
 • Gyermekgyógytorna foglalkozások
 • Tanácsadás internetfüggés témában Dr. Tóth Dániel pszichológussal
 • Újraélesztést oktató tanfolyamok dr. Szente Szilvia, dr. Rácz Katalin és dr. Kollár László segítségével

Hogyan vehetek részt a Praxisközösség plusz szolgáltatásain?

 1. Jelentkezzen háziorvosánál!
 2. Előzetes állapotfelmérés
 3. Tanácsadás, jelentkezés a plusz szolgáltatásokra

Prevenciós rendelési idők:
dr. Kondor Andrea: hétfő és szerda 7.00-8.00
dr. Gál Katalin: kedd és csütörtök 7.00-8.00
dr. Rácz Katalin: péntek, páros héten 12.00-14.00, páratlan héten: 10.00-12.00
dr. Bartha Zsolt: Pilisszentlászló: szerda 11.00-12.00, Szentendre: szerda 14.30-15.30
dr. Szente Szilvia: kedd 17.00-18.00, csütörtök 10.00-11.00
dr. Gombás Katalin: szerda 13.00-15.00
dr. Kollár László: csütörtök 17.00-19.00

A Praxisközösség sajnos nem minden környékbelinek tudja nyújtani ezeket a szolgáltatásokat, elsősorban a közösséghez tartozó orvosok – dr. Hasitz Ágnes, dr. Gombás Katalin, dr. Gál Katalin, dr. Szente Szilvia, dr. Kondor Andrea, dr.Rácz Katalin, dr. Kollár László, dr. Bartha Zsolt – pácienseit várják. 
Minden klub, szolgáltatás a háziorvoson keresztül, állapotfelmérés után érhető el, aki tehát érdeklődik, ott jelentkezzen. 
Természetesen a praxisközösség nagy rendezvényei, egyéb programjai mindenki számára látogathatóak.
Aki nem a praxisközösség páciensei közé tartozik, szintén sok és hasonlóan jó foglalkozást, tanfolyamot és programot talál az EFI (Egészségfejlesztési Iroda http://efi.szentendre.hu/) szervezésében.

Share This