A klinikai vizsgálatokról a COVID-19 járvány tükrében

, , ,

A klinikai vizsgálatokról a COVID-19 járvány tükrében. Gyógyszerfejlesztés, vakcina-fejlesztés. Zoom-konferencia szeptember 14-én. Előadónk: dr. Pozsgay Csilla reumatológus szakorvos.

Kedves Betegeink!
A COVID-járvány miatt megszakadt hagyományt szeretnénk egy kissé rendhagyó módon folytatni, azzal, hogy video-konferencia módban tartjuk meg korábbi, az egészség-betegség témakörben megkezdett beszélgetéseinket.
Az előadássorozat első tagjaként, szeptember 14-én 18.30-kor, a talán a mindenkit kifejezetten érdeklő két téma ötvözésével jelentkezünk, a klinikai vizsgálatokkal és a COVID-19 járványhoz kapcsolódó gyógyszeres kezelésekkel és vakcina-fejlesztéssel.
Előadónk: dr. Pozsgay Csilla (reumatológus szakorvos, korábban dolgozott reumatológusként az Országos Korányi Intézetben, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben, a gyógyszeripar különböző területein, előbb klinikai kutatási munkatársként, majd hazai és régiós kutatási vezetőként, Magyarország mellett további öt országot felügyelve, kiépítve a klinikai vizsgálati környezetet. 2011 és 2013 között a GYEMSZI OGYI orvostudományi igazgatója, majd az MSD Pharma Hungary orvos igazgatója, 2015-től 2018-ig az OGYEI főigazgatója. Jelenleg a Drug Research Center Klinikai vizsgálatokkal foglalkozó központ stratégiai igazgatója)

Az előadó szavaival, kérdésekben a témáról:
• Mik azok a klinikai vizsgálatok?
• Miért fontosak, mi a jelentőségük a gyógyszer-fejlesztésben?
• Miért hasznosak ezek a vizsgálatok a betegek számára, mi garantálja a betegek biztonságát?
• Mit tanulhatnak az orvosok a klinikai vizsgálatokból?
• Hogyan választják ki a cégek a fejlesztések irányát?
• Mit tudunk a COVID-19 vírusról, mit mondanak a számok?
• COVID-19 vakcinafejlesztés, a vakcinák típusai – rövid áttekintés
• Gyógyszeres vizsgálatok COVID-19 fertőzések kezelésére?
• Mi a szerepük a betegség megelőzésében, kezelésében az orvostechnikai eszközöknek?

Reméljük, felkeltettük érdeklődését, és részt vesz klub foglalkozásunkon!

Időpont: 2020. szeptember 14., hétfő, 18:30 – 20:00
Formája: Zoom konferencia

JELENTKEZÉS

Szeptember 11-én 18:00-kor zoom próbaórát tartunk azoknak, akik még sohasem használták a rendszert és szeretnék előzetesen kipróbálni, megismerni.
Jelentkezés
: A maximális létszám: 100 fő, ezért kérjük, hogy jelentkezzenek mielőbb. Az előadáshoz a linket e-mailben küldjük el.

Az Egészségvédő klubot egyelőre online formában folytatjuk a zoom.us rendszeren keresztül, melynek használata egyszerű és gyorsan megtanulható. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Mire van szükség ahhoz, hogy részt tudjak venni az élő online előadáson? 

  • számítógép, laptop, tablet vagy telefon
  • fülhallgató vagy hangszóró
  • stabil internet kapcsolat
  • regisztráció a zoom.us rendszerbe

Hogyan tudok regisztrálni a zoomba?

Be kell gépelni a keresőbe a zoom.us-t és itt lehet regisztrálni a “Sign up for Free” narancssárga gombra kattintva. Itt meg kell adni a nevet, az e-mail címet és  még néhány adatot, és ezzel kész is van a regisztráció.

Hogyan tudok majd bekapcsolódni az élő online előadásba?

Néhány nappal az előadást megelőzően minden érdeklődőnek küldünk egy linket, amire majd rá kell kattintani az online adás előtt néhány perccel. Amikor kezdődik az előadás, “beengedjük” a résztvevőket az online térbe és onnantól már csak hallgatniuk kell az előadót.

Tudok majd kérdezni?

Az előadás közben a zoom “chat funkciójában” lehet írásban feltenni a kérdéseket, amire az előadó majd válaszol. Sok résztvevő esetén így tudjuk megoldani a kérdésfeltevést. Kevesebb résztvevőnél megoldható, hogy szóban kérdezzenek az előadás végén,

Még sohasem használtam zoomot és más online rendszert. Nem lesz vele problémám?

Azoknak, akik még nem vettek részt online előadáson, szeptember 14-én 19 órakor csinálunk egy próbaórát, ahol kipróbálhatják a zoom használatát és a kérdezési lehetőséget, a chat funkciót. Ehhez azonban már szükséges, hogy mindenki regisztráljon a zoomba.

Ha lemaradtam az élő alkalomról, akkor később meg tudom nézni az előadást?

Az előadást rögzítjük és majd utólag meg lehet nézni itt a honlapon. Kérdezni viszont csak az élő adásban lesz lehetőség.

 

Akinek további segítségre van szüksége, kérjük, írjon Patkó Györgyinek a gyorgyi.patko@gmail.com e-mail címre.

Szakértelem

, ,

Közzétéve

2020.09.02.

Share This