Gátizomtorna Szentendrén, péntekenként 17.45-től!

Tudjuk jól, hogy az egészséges élet fontos része a rendszeres testmozgás és az izmaink megfelelő karbantartása. Teszünk is érte, de biztos, hogy minden fontos izmot megmozgatunk?  Amikor kevésbé látványosan működő izmainkról van szó, hajlamosak vagyunk ezeknek jóval kisebb jelentőséget tulajdonítani.

Az inkontinencia minden harmadik nőt érint, ötven év felett pedig minden másodikat. A tág hüvely, a méh-, hólyag-, végbélsüllyedés az ebben szenvedő nők mindennapjait megkeserítő probléma. Ezeket jellemzően több hatás együttesen okozhatja: terhesség, hüvelyi szülés, székrekedés, elhízás, nehéz súlyok emelése, a menopauza, alkati és örökletes tényezők, valamint a stressz.

A medencealap izmai nagyon sérülékenyek, megfelelő karbantartás nélkül kifejezetten hajlamosak az idő előtti meggyengülésre. Kellő odafigyeléssel és rendszeres gyakorlatokkal azonban a gátizomzat tónusa megfelelő állapotúra hozható. Ha időben lépünk, a kóros folyamatok sokszor nemcsak megelőzhetőek, hanem meg is állíthatóak, illetve akár vissza is lehet őket fordítani. A gátizomtorna bármely életkorban elkezdhető és könnyedén elsajátítható.

A Praxisközösség gátizomtorna programjain személyre szabott gyakorlatsort kapunk, amelyet később otthon magunk is elvégezhetünk. Ez a kezdetekben napi 10 percet vesz igénybe, később, a gátizmok megerősödésével akár 3-4 perc alatt is kivitelezhető.

A torna pozitív hatását már egy hónap elteltével biztosan érezni fogjuk, ha kitartóan gyakoroltuk. Megelőzésként, vagy egy már meglévő probléma kezeléseként is alkalmazhatjuk a gyakorlatokat. Napi pár perc, amivel nemcsak pillanatnyi állapotunkért és közérzetünkért teszünk nagyon sokat, de javíthatjuk életminőségünket, megalapozzuk a későbbi egészségi állapotunkat is: inkontinenciabetét nélküli élet – még idősebb korban is.

Keresse a Praxisközösségben háziorvosát, és jelentkezzen a tornára! A foglalkozásokat Törökné Bakos Beáta tartja.

Share This