Folyamatosan nő a kórházban kezelt koronavírusos betegek száma Magyarországon. Ezért egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy mit vigyen magával a beteg, ha esetleg kórházba kerül a fertőzés miatt. A legfontosabb tudnivalókat foglalta össze a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK).

Sajnálatos módon a tapasztalat azt mutatja, hogy a koronavírus okozta járvány miatt egyes betegek intenzív ellátásra szorulhatnak, ezért ajánlásunkban a használati tárgyak szerepelnek, amelyeket az intenzív betegellátó osztályokon történő tartózkodásra javallott összekészíteni a zavartalan betegellátás érdekében.
Kórházi kezelés kapcsán legalább 7-14 napos (1-2 hetes) ápolási, kezelési időtartammal érdemes számolni. A látogatási tilalom miatt a kórházi csomagot 1-2 hétre elegendő tartalommal érdemes összeállítani.
Javasoljuk, hogy  – minden eshetőségre felkészülve – készítse össze saját, illetve hozzátartozója készenléti kórházi csomagját.
A készenléti csomag összeállítását abban az esetben is javasoljuk, ha Ön, vagy hozzátartozója jelenleg teljesen egészséges, mivel a koronavírus okozta fertőzés tünetei sok esetben hirtelen lépnek fel, így a kórházi ellátásra való felkészülésre, a szükséges használati tárgyak összekészítésére gyakran sem idő, sem energia nem marad!
A látogatási tilalom és a kijárási korlátozás miatt azzal is számolni kell, hogy az otthon felejtett használati tárgyak később külső segítséggel is csak nehezen, vagy egyáltalán nem pótolhatók.
Készítse össze a csomagba a személyes okmányokat, TAJ kártya, személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, korábbi zárójelentések, állandóan szedett gyógyszerek, listával az adagolásról, tisztálkodási eszközök, evőeszközök (intenzív osztályon biztosítják), ivópalack szívószállal. Intenzív osztályra, illetve infektológiai osztályra nem engednek bevinni ruházatot, egyéb textíliát, ezeket az osztály biztosítja. Vigye magával személyes eszközeit, pl. hallókészülékét, szemüvegét. Mobiltelefont, tabletet, azok tartozékait intenzív osztályra nem lehet bevinni, csak külön engedély alapján.
Minden esetben érdeklődni kell az egészségügyi személyzettől, hogy mi vihető be és mi nem.
További részletek itt

 

 

Share This