Kedves füzesparki lakók, háziorvosi körzetem páciensei!

 

Mint bizonyára tudják, elnyertük és 2019. január elsejétől zajlik „Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – népegészségügy helyi kapacitás fejlesztése”” című  VEKOP  7.2.3.-17 -2017-00005 azonosítószámú pályázat” megvalósítása.

Elkötelezettek vagyunk az egészséges emberek preventív életmódjának támogatásában, hogy minél későbbre tolódjanak az esetleges megbetegedések az életkor során. Kollégáimmal, a Szentendre és Vidéke Praxisközösség orvosaival egészségi állapotfelméréseket végzünk, majd a felmerülő rizikótényezőknek megfelelően személyre szabottan ajánlunk a táplálkozás, mozgás, mentális állapot terén tennivalókat. Úgy tűnik, elsősorban a mozgásszegény életmód megváltoztatása hozza a leggyorsabb változást, ezért kapacitálnánk kedv és szabadidő függvényében Önöket a jó levegőn való mindennapos mozgásra.

Az előzetes igényeket figyelembe véve terveztük a költségvetésbe a kültéri fitneszpark eszközeit. Egyeztettünk a Szentendrei Önkormányzattal, Zakar Ágnes képviselővel, a lakóközösségi képviselővel, így a park létrehozása mindenki közös egyetértésével megvalósulhat. A felnőtt lakosság számára 5 darab eszköz (vállkerék, evezőpad, lépcsőztető/lépegető, hátmasszírozó, lábizom erősítő) kerül telepítésre szeptember hó folyamán a Füzespark utcába, a játszótér melletti zöld területre.

Tájékoztatást fognak kapni a megnyitóról is, ahol gyógytornász kolléganőink bemutatják a gépek használatát.

Reméljük, örömmel fogadják kezdeményezésünket, és igazán hasznos prevenciós módot tudtunk nyújtani egészségük megőrzése érdekében.

Dr. Hasitz Ágnes
és a Szentendre és Vidéke Praxisközösség orvosai

A fitneszpark helyszíne

Share This