A Szentendre és Vidéke Praxisközösség folytatja programjait. A foglalkozások  a járványügyi helyzetnek megfelelően   biztonsági intézkedések mellett   – kellő távolságtartással,  maszkban,  kézfertőtlenítéssel  és levegő tisztító berendezés használata mellett kerülnek megrendezésre. Részvétel saját felelősségre! Kérjük, csak egészségesen és maszkban jöjjön!

 

  1. csoport ONLINE jelenléttel: október 7., 14., 21., 28., Szerdánként 18.00-20.00 óra
  2. csoport SZEMÉLYES jelenléttel: október 10., 17., 24., 31., Szombatonként 09.00-11.00 a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban.

Jelentkezhet a praxisközösségi háziorvosánál, vagy a  nikolettagarai@gmail.com címen, és telefonon: 06 20 254 1743.

 

Az érzelmi kötődéssel bíró kapcsolataink elvesztését, vagy életünk jelentős fordulatait minden esetben gyászfolyamat követi. Ilyen a haláseset, válás, költözés, családalapítás, örökbefogadás, vetélés, munkahely-váltás, háziállat elvesztése stb.

 

Az ezeket követő ellentmondásos érzelmek összességét takaró természetes lelki folyamatnak (gyász) nincsenek szakaszai, nem gyógyítja az idő, sokszor félelmetes, és azt sem tudjuk, hogy mit tegyünk. A néha ijesztő, a hullámvasút hegyvölgyeihez hasonlóan váltakozó érzelmi állapotok, az alvászavarok, az idővel nem javuló (akár fizikai) fájdalom elbizonytalanítja a gyászolót, amely érzelmi izolációhoz, a jövőtől való félelemhez, végül számos fizikai és pszichés betegséghez vezethet. A feldolgozatlan veszteségélmény, az őszintén végig nem élt és ki nem adott gyász belső feszültsége az élő kapcsolatokat is rombolja, és generációkon átörökíthető.

 

Az induló csoportban beazonosítjuk a feldolgozatlan veszteségeinket, majd a megtanulandó módszerrel a veszteségek hatékony érzelmi feldolgozása történhet meg, és egy élethosszig tartó eszközt kapunk a jövőbeni veszteségeink feldolgozásához. A módszer elsajátítása és alkalmazása a Praxisközösség pszichológusának, Garai Nikolettának a vezetésével biztonságos és diszkrét környezetben történik.

Share This